Colgate Oral and Dental Health Resource Center

Innovatieve tandpasta's die elk gebit schoon en wit maken.

Tandpasta's

Met de producten van Colgate Kids wordt tandenpoetsen een feest.

Producten voor kinderen

Professionele mondverzorgingsproducten die verkrijgbaar zijn zonder voorschrift.

Overige mondverzorging

Elk gebit is anders en heeft andere verzorging nodig. Colgate heeft een oplossing voor elk gebit.

Zoeken op voordelen

Uw retainer dragen en onderhouden


Hoe moet ik mijn retainer onderhouden?
De meeste retainers zijn verwijderbaar, wat betekent dat u de retainer uit kunt doen bij het eten, tandenpoetsen en flossen. Hierdoor kunt u de retainer gemakkelijk kwijtraken. Veel mensen wikkelen hun retainer in een servet bij het eten, vervolgens vergeten ze de retainer na het eten en moeten ze veel geld betalen voor een nieuwe retainer. Een goede oplossing is om uw retainer altijd in een bewaardoosje te doen als u de retainer niet draagt. Laat bovendien het doosje nooit op tafel of op een bankje staan, maar stop het meteen in uw tas of zak.

Uw tandarts kan u vertellen hoe u uw type retainer moet schoonmaken en onderhouden. Ongeacht het type moet u ervoor zorgen dat u niet op uw retainer gaat zitten, gaat staan of dat u dit kwetsbare en dure hulpmiddel op een andere manier beschadigt.

Hoe lang moet ik een retainer dragen nadat mijn beugel is verwijderd?
Uw tandarts kan u vertellen hoe lang u uw retainer moet dragen. Het doel van een retainer is voorkomen dat uw tanden weer terugschuiven naar hun oorspronkelijke stand. Daarom moet u de retainer dragen totdat uw kaakbot en tandvlees de tijd hebben gehad om zich te stabiliseren rond uw rechtgezette tanden. Veel orthodontisten raden kinderen en jongeren aan om de retainer te dragen tot ze begin of midden twintig zijn — als alle blijvende tanden zijn doorgebroken en de kaak is volgroeid.

Cosmetische tandheelkunde

ColgatePalmolive.be  |  Dit zijn wij  |  Colgate.be  |  Onze Producten  |  Juridische/Privacy-verklaring  |  Cookiebeleid  |  Mail ons
© Colgate-Palmolive Company. Alle rechten voorbehouden.
You are viewing the Belgium site.