Colgate Oral and Dental Health Resource Center

Innovatieve tandpasta's die elk gebit schoon en wit maken.

Tandpasta's

Met de producten van Colgate Kids wordt tandenpoetsen een feest.

Producten voor kinderen

Professionele mondverzorgingsproducten die verkrijgbaar zijn zonder voorschrift.

Overige mondverzorging

Elk gebit is anders en heeft andere verzorging nodig. Colgate heeft een oplossing voor elk gebit.

Zoeken op voordelen

Hoe tanden verkleuren


Er zijn nu meer mensen dan ooit die hun uiterlijk willen verfraaien door hun tanden te (laten) bleken, zodat hun gebit er witter en lichter uitziet. Omdat er veel verschillende opties zijn om tanden te bleken, is er vast wel een die geschikt is voor u.
Er zijn twee verschillende soorten verkleuringen. De eerste soort wordt veroorzaakt door verkleuringen die van binnenuit ontstaan in het tandglazuur. Dit kan veroorzaakt worden doordat de moeder antibiotica heeft gebruikt tijdens de zwangerschap of als iemand als kind is blootgesteld aan fluoride. De tweede soort zijn verkleuringen van buitenaf door het drinken van thee of koffie, door veroudering, door de vorming van tandplak en tandsteen of door roken.

Voordat u thuis of in de tandartspraktijk uw tanden gaat of laat bleken, is het verstandig om eerst te overleggen met een tandarts om te bepalen om welke soort verkleuring het gaat. De tandarts kan u adviseren welke behandeling dat het beste geschikt is voor u.

De opties kunnen als volgt worden onderverdeeld:

1. Thuis bleken: er zijn verschillende mogelijkheden om uw gebit thuis te bleken. U kunt een speciale tandpasta, mondspoeling, bleekstrips of een bleekgel gebruiken. Bitjes met bleekgel zijn populair, maar hiervoor is er vaak de hulp van een tandarts nodig. Deze maakt een afdruk van uw gebit en helpt u bij het kiezen van een geschikte bleekset. Thuis bleken is goedkoper dan in de tandartspraktijk.

2. Tanden bleken in de tandartspraktijk: hiervoor zijn 1 tot 3 bezoeken nodig, afhankelijk van de bleekprocedure die u samen met de tandarts kiest. Dit is meestal duurder dan de producten voor thuis bleken, maar kan wel effectiever zijn. Bespreek met uw tandarts welke bleekopties er in uw tandartspraktijk mogelijk zijn.

Waar u ook voor kiest, overweeg de opties en denk na over onderdelen van uw levensstijl die invloed hebben op de verkleuring van uw tanden (zoals veel thee of koffie drinken en roken). Kies de techniek die het beste is voor uw situatie en geniet van uw wittere gebit!

©  2011 Colgate-Palmolive Company

Cosmetische tandheelkunde

ColgatePalmolive.be  |  Dit zijn wij  |  Colgate.be  |  Onze Producten  |  Juridische/Privacy-verklaring  |  Cookiebeleid  |  Mail ons
© Colgate-Palmolive Company. Alle rechten voorbehouden.
You are viewing the Belgium site.