Colgate Oral and Dental Health Resource Center

Innovatieve tandpasta's die elk gebit schoon en wit maken.

Tandpasta's

Met de producten van Colgate Kids wordt tandenpoetsen een feest.

Producten voor kinderen

Professionele mondverzorgingsproducten die verkrijgbaar zijn zonder voorschrift.

Overige mondverzorging

Elk gebit is anders en heeft andere verzorging nodig. Colgate heeft een oplossing voor elk gebit.

Zoeken op voordelen

Tanden bleken blijft populair


U wilt er goed uitzien. Voor sommige mensen betekent dat mooie kleding of een nieuw kapsel, maar voor velen betekent dat wittere tanden. Uit een enquête die in 2007 door de American Academy of Cosmetic Dentistry is uitgevoerd, bleek dat de populariteit van tanden bleken nog elk jaar toeneemt. De resultaten van de enquête uit 2007 lieten een stijging van 15 procent zien ten opzichte van de enquête uit 2005. (1)
 
Er zijn verschillende opties mogelijk om uw tanden te bleken, onder andere: laten bleken in de tandartspraktijk, zelf thuis bleken of gebruik maken van vrij verkrijgbare bleekproducten zoals speciale tandpasta's, bleekstrips, bleekpennen en speciale mondspoelingen. Het is belangrijk om met uw tandarts te overleggen welk soort bleekbehandeling het meest geschikt is voor u. Uw tandarts houdt rekening met de kleur van uw tanden en de mogelijkheden om deze witter en aantrekkelijker te maken.
 
Tanden laten bleken in de tandartspraktijk: hierbij brengt u 1 of 2 bezoeken aan de praktijk en worden uw tanden door de tandarts gebleekt. In de tandartspraktijk worden uw tanden gebleekt door middel van een bitje met bleekgel of met behulp van laser. Bij het bleken met een bitje wordt er een persoonlijke gebitsafdruk genomen voor een speciaal voor u op maat gemaakt bitje. Bij deze methode zijn er waarschijnlijk meerdere bezoeken nodig om de gewenste gebitskleur te bereiken. Het bitje wordt gevuld met bleekgel en vervolgens op de tanden aangebracht. Doordat het bitje op maat is gemaakt, maakt de bleekgel weinig mogelijk contact met het tandvlees.

Voor het bleken met een laser brengt de tandarts een rubberen bescherming of een beschermende gel aan op het tandvlees. Vervolgens wordt er een bepaalde tijd een bleekgel op het gebit aangebracht. Vervolgens wordt er een laser met ultraviolet licht gebruikt om het bleekmiddel in de gel te activeren. Voor deze procedure zijn meerdere afspraken nodig. Bleken met behulp van een laser geeft betere resultaten, maar is wel duurder dan uw tanden thuis bleken. Er zijn ook sets verkrijgbaar om na een bleekbehandeling in de tandartspraktijk thuis door te gaan met bleken.

Uw tanden thuis bleken: hierbij maakt u een afspraak met de tandarts zodat hij/zij u kan adviseren welke methode voor thuis bleken geschikt is voor uw gebit. Er wordt een gebitsafdruk genomen zodat er een speciaal bitje op maat kan worden gemaakt. De tandarts legt u uit hoe u het systeem het beste kunt gebruiken. De bleekmethode mag één of twee weken lang een- of tweemaal per dag worden gebruikt en de gevoeligheid van de tanden wordt gecontroleerd. Uw gebit thuis bleken duurt langer dan het te laten bleken in de tandartspraktijk..

Bleekproducten voor thuisgebruik: deze producten brengt u zelf thuis aan op uw gebit. Lees daarom de gebruiksinstructies goed door en volg de aanwijzingen nauwkeurig op. Enkele van de vrij verkrijgbare bleekproducten zijn bleekstrips, universele bleekbitjes, bleekgel en speciale tandpasta en mondspoeling. Bij bleekstrips bevindt het werkzame bestanddeel zich op strips met folie. De bleekstrips mogen ongeveer 2 weken lang maximaal tweemaal daags 30 minuten gebruikt worden.
Bij universele bleekbitjes moet het bleekmiddel in het bovenstuk en onderstuk worden aangebracht. Daarna draagt u de bitjes elke dag tussen 30 en 60 minuten per dag, gedurende 5 tot 10 dagen. Er bestaan ook verfbleekproducten die echt op het tandoppervlak moeten worden geverfd. Deze kunnen enkele dagen gebruikt worden, afhankelijk van het soort verfsysteem.
Bij tandpasta's met peroxide is het gebit maar zeer kort blootgesteld aan het bleekmiddel.
U kunt ook mondspoeling met een blekend ingrediënt gebruiken, maar ook hierbij wordt het gebit maar kort blootgesteld aan het bleekmiddel. Vraag uw tandarts met welke mondspoeling u het beste kunt gebruiken om uw tanden te bleken. [Should add more information regarding the OTC toothpastes that remove surface stains and how they work.]

Referenties:

2. Informatie afkomstig van de website van de American Academy of Cosmetic Dentistry, www.aacd.com/index.php?module=cms&page=56.

© Colgate-Palmolive Company 2011

Cosmetische tandheelkunde

ColgatePalmolive.be  |  Dit zijn wij  |  Colgate.be  |  Onze Producten  |  Juridische/Privacy-verklaring  |  Cookiebeleid  |  Mail ons
© Colgate-Palmolive Company. Alle rechten voorbehouden.
You are viewing the Belgium site.