Colgate Oral and Dental Health Resource Center

Innovatieve tandpasta's die elk gebit schoon en wit maken.

Tandpasta's

Met de producten van Colgate Kids wordt tandenpoetsen een feest.

Producten voor kinderen

Professionele mondverzorgingsproducten die verkrijgbaar zijn zonder voorschrift.

Overige mondverzorging

Elk gebit is anders en heeft andere verzorging nodig. Colgate heeft een oplossing voor elk gebit.

Zoeken op voordelen

Droge holtes na het trekken van tanden of kiezen


Verstandskiezen worden vaker getrokken dan alle andere tanden en kiezen. Sommige mensen hebben genoeg ruimte in hun kaak als de verstandskiezen doorkomen. Maar als er niet genoeg ruimte is, kunnen er problemen ontstaan als er een verstandkies doorkomt. De kies kan onder het tandvlees blijven steken of scheef groeien ten opzichte van de rest van het gebit. Als de verstandkies onder het tandvlees blijft steken, kan dit pijn en zwelling veroorzaken. De verstandskies kan ook tegen andere kiezen drukken.

Na het trekken van tanden of (verstands)kiezen kunnen er verschillende complicaties ontstaan, waaronder:

  • Infecties
  • Zenuwletsel aan de onderlip of de tong
  • Een stijve kaak
  • Droge holtes

Wat is een droge holte?
Nadat een tand of kies is getrokken, moet er een bloedklonter vormen in de tandholte om de wond af te sluiten zodat het geheel kan genezen. Als er niet zo'n bloedklonter wordt gevormd, ontstaat er een droge holte en liggen het kaakbot en de zenuwen bloot. De eerste vijf dagen na het trekken zijn het belangrijkst, omdat het risico op een droge holte gedurende deze periode het grootst is. Een droge holte kan zeer pijnlijk zijn! Als u denkt dat u een droge holte hebt, neem dan onmiddellijk contact op met uw tandarts.

Behandeling
Normaal gesproken zal uw tandarts de lege holte uitspoelen, eventueel vuil verwijderen en watten met een geneesmiddel aanbrengen om het gebied te beschermen en de pijn te verminderen. De tandarts kan ook antibiotica voorschrijven om een infectie te voorkomen en pijnstillers om het ongemak te verminderen. Uw tandarts kan u advies geven over wat u kunt eten en drinken en hoe u de droge tandholte kunt reinigen en verzorgen. Als u de droge holte goed verzorgt en voldoende rust neemt, is de aandoening na 7 tot 10 dagen genezen. Uw tandarts wil waarschijnlijk dat u een vervolgafspraak maakt zodat hij/zij het genezingsproces in de gaten kan houden.

© Copyright 2011 Colgate-Palmolive Company

Gerelateerde video's

Gerelateerde gidsen

Een gezonde mond op elke leeftijd

Een gezonde mond op elke leeftijd

Een gids over de ontwikkeling van het kindergebit vanaf de geboorte tot 18 jaar.

Mond- en tandverzorging en voorwaarden categorieën

ColgatePalmolive.be  |  Dit zijn wij  |  Colgate.be  |  Onze Producten  |  Juridische/Privacy-verklaring  |  Cookiebeleid  |  Mail ons
© Colgate-Palmolive Company. Alle rechten voorbehouden.
You are viewing the Belgium site.