Colgate Oral and Dental Health Resource Center

Innovatieve tandpasta's die elk gebit schoon en wit maken.

Tandpasta's

Met de producten van Colgate Kids wordt tandenpoetsen een feest.

Producten voor kinderen

Professionele mondverzorgingsproducten die verkrijgbaar zijn zonder voorschrift.

Overige mondverzorging

Elk gebit is anders en heeft andere verzorging nodig. Colgate heeft een oplossing voor elk gebit.

Zoeken op voordelen

Professioneel verwijderen van tandplak om uw gebit en mond schoon te houden


U gaat elk half jaar naar de tandarts voor controle en reiniging van uw gebit. De tandarts kan u tijdens zo'n bezoek vertellen dat u een tandvleesaandoening hebt. Een tandvleesaandoening is een ontsteking van het tandvlees die invloed kan hebben op uw gebit en het kaakbot. Een tandvleesaandoening kan ontstaan door bacteriën in tandplak, door zuren en door bepaalde voedingsmiddelen. Gelukkig bestaan er twee manieren om deze aandoeningen te behandelen, door tandplak te verwijderen en de tandwortels te reinigen.

Tandplak wordt verwijderd met handinstrumenten, ultrasonische instrumenten of beide. De tandarts begint de procedure met een grondig mondonderzoek. Vervolgens wordt er een ultrasonisch apparaat gebruikt om de tandplak door middel van sonische trillingen te verwijderen. Met het ultrasonische apparaat worden tandsteen en tandplak van het tandoppervlak en onder het tandvlees verwijderd. Er kan vervolgens nog een handinstrument worden gebruikt om de resten te verwijderen.

Bij het reinigen van de tandwortels wordt het oppervlak van de tandwortel geëgaliseerd zodat het risico op tandvleesontsteking vermindert. De tandarts egaliseert het oppervlak van de tandwortel zodat tandplak zich moeilijker kan afzetten.

Hoe voelt het aan?
Als uw tandvlees gevoelig of ontstoken is, kan de tandarts een plaatselijke verdoving aanbrengen. Als u gevoelige tanden hebt voor of na de professionele reiniging, kan er een verdovende pasta worden aangebracht om de gevoeligheid te verminderen.  Voor het verwijderen van tandplak en het reinigen van de tandwortels kunnen twee tot vier bezoeken nodig zijn, afhankelijk van de ernst van de aandoening. Als u ook een parodontale behandeling nodig hebt, wordt eerst het tandsteen verwijderd en wordt daarna de parodontale ingreep uitgevoerd.

Betere mondhygiëne
De mondhygiënist leert u hoe u uw gebit en tandvlees het beste kunt verzorgen. Er wordt gekeken of u op de juiste manier flost en poetst om de vorming van tandplak en tandsteen tegen te gaan.

© Copyright Colgate-Palmolive Company 2011

Gerelateerde video's

Gerelateerde gidsen

Heeft u een frisse adem?

Heeft u een frisse adem?

Hoe fris is uw adem? Kom erachter door een bezoekje aan het instituut voor een frisse adem.

Mond- en tandverzorging en voorwaarden categorieën

ColgatePalmolive.be  |  Dit zijn wij  |  Colgate.be  |  Onze Producten  |  Juridische/Privacy-verklaring  |  Cookiebeleid  |  Mail ons
© Colgate-Palmolive Company. Alle rechten voorbehouden.
You are viewing the Belgium site.