Colgate - World of Care
Juridische/Privacy verklaring Mail ons
Home Dit zijn wij Onze Producten Loopbaan Voor beleggers
Presse News


Guinness wereldrecord simultaan tandenpoetsen verbroken
M-Kids, Colgate en het Verbond der Vlaamse Tandartsen vzw slaan de handen in elkaar

26 juni 2003, Zilvermeer (Mol).
Vandaag werd het Guinness wereldrecord simultaan tandenpoetsen verbroken dankzij de steun van de M-Kids, Colgate en het Verbond der Vlaamse Tandartsen vzw.
De M-Kids gaven de aftrap en Colgate en het Verbond der Vlaamse Tandartsen vzw zorgden voor de nodige munitie.
Deze succesvolle samenwerking maakte het mogelijk om 3.358 personen samen hun tanden te laten poetsen gedurende 1 minuut. Dat zijn er 356 meer dan het vorige record dat op naam stond van de Studiegroep Tandgeneeskunde uit Duitsland.
Colgate en het Verbond der Vlaamse Tandartsen vzw zijn alvast in hun opzet geslaagd, namelijk het belang van een goede mondhygiëne op een kindvriendelijke manier in het daglicht stellen.


Tandenpoetsen op het ritme van de muziek

Vandaag hebben de M-Kids, Colgate en het Verbond der Vlaamse Tandartsen vzw op het grote kinderfestival Pennenzakkenrock in Mol een aanval gedaan op het Guinness wereldrecord simultaan tandenpoetsen. Niet minder dan 3.358 personen hebben, onder toezicht van gerechtsdeurwaarder Wilms, samen hun tanden gedurende 1 minuut gepoetst. Bij deze hebben ze het bestaande wereldrecord mooi de kop ingedrukt. Het vorige record stond namelijk op naam van de Studiegroep Tandgeneeskunde uit Duitsland die in september 2002, 3.002 personen tegelijkertijd hun tanden lieten poetsen.

Deze succesvolle actie is enerzijds te danken aan de M-Kids en aan Colgate en het Verbond der Vlaamse Tandartsen vzw die iedereen "tot de tanden" gewapend hebben met een Colgate tandenborstel en tandpasta.

Colgate en het Verbond der Vlaamse Tandartsen: hand in hand

Het is niet de eerste keer dat Colgate en het Verbond der Vlaamse Tandartsen vzw de handen in elkaar slaan om de mondhygiëne en -gezondheid te bevorderen. Dit partnership ligt trouwens voor de hand gezien preventie en mondverzorging onbetwistbaar op de eerste plaats komen zowel voor Colgate als voor de tandartsvereniging. Verder zijn ze ook allebei heel nauw verbonden bij de ontwikkeling en het onderzoek inzake mondverzorging. Colgate investeert immers al vele jaren in het onderzoek om steeds efficiëntere producten te ontwikkelen.

De samenwerking tussen Colgate, het Verbond der Vlaamse Tandartsen vzw en zijn Franstalige tegenhanger, la Société de Médecine Dentaire, wordt geconcretiseerd in een aantal preventieprogramma's, waaronder het schoolprogramma "Een schitterende lach, een schitterende toekomst" en de "Maand van de Tandhygiëne". Beide tandartsverenigingen erkennen bovendien de doeltreffendheid en de kwaliteit van de producten Colgate Total en Colgate Actibrush.

Alles over tanden op www.colgate.be

Onder het motto dat juiste informatie de beste aanzet is naar het aannemen van goede gewoontes, heeft Colgate nu ook een Info Center op het Internet. Op www.colgate.be vind je heel veel informatie en tips voor een goede mondhygiëne, evenals informatie over de Colgate producten en over de preventiecampagnes. Ook op de website van het Verbond der Vlaamse Tandartsen vzw - www.tandarts.be - kan je terecht voor info over mond- en tandhygiëne.


Home | Dit zijn wij | Nieuws | Onze Producten | Loopbaan | Voor beleggers | Juridische/Privacy verklaring | Cookiebeleid | Mail ons
© Colgate-Palmolive Company.
Colgate Palmolive: wereldwijd bekend voor producten op het gebied van mondverzorging,
lichaamsverzorging, huishoudelijke schoonmaakmiddelen en wasverzachters.
Colgate Palmolive: marktleider op het gebied van mondverzorging, lichaamsverzorging, huishoudelijke schoonmaakmiddelen en wasverzachters. Whitening tandpasta, tandpasta, fluoridetandpasta, wit gebit, tandenborstel, gevoelige tanden, gebitsbehandeling, witte tanden, bederf, gebit, preventieve mondverzorging, mondverzorging, gebit wit maken, tube tandpasta, losse tanden, gevoelige tanden, tandpasta, tanden bleken, tandarts, gebitsgegevens, gebits