Badge field

Het kiezen van de juiste tandenborstel

Published date field

Wat voor een type tandenborstel moet ik gebruiken?
Er zijn zo veel verschillende vormen, afmetingen en stijlen in tandenborstels verkrijgbaar dat het lastig kan zijn om er een te kiezen. Hier moet u op letten:

  • Voor veel mensen is een elektrische tandenborstel een goede optie. De tanden worden beter schoon en een elektrische tandenborstel is met name handig voor mensen die moeite hebben met poetsen of die niet zo behendig zijn.
  • De meeste tandheelkundigen raden aan een zachte tandborstel te gebruiken om tandplak en etensresten van uw tanden te verwijderen. Een borstel met een kleine kop heeft de voorkeur omdat u hiermee beter alle delen in de mond kunt bereiken, waaronder moeilijk bereikbare kiezen.
  • Voor wat betreft het type hals (zoals anti-slip of een flexibele kop), de vorm van de kop (schuin of recht), en de stijl van de haartjes (zoals golvend, vlak of rond), kiest u gewoon wat u het prettigst vindt. De beste tandenborstel is een tandenborstel die bij uw mond past en waarmee u alle tanden gemakkelijk kunt bereiken.

Hoe vaak moet mijn tandenborstel worden vervangen?
U moet uw tandenborstel vervangen als deze begint te slijten of minimaal na drie maanden. Het is ook heel belangrijk om uw tandenborstel te vervangen als u verkouden bent geweest omdat er bacteriën tussen de haartjes kunnen gaan zitten waardoor u weer verkouden kunt worden.

toothbrushes
Een versleten tandenborstel kan het tandvlees beschadigen. Vervang uw tandenborstel om de drie maanden of als de tandenborstel is versleten.

 

Dit artikel is bedoeld om begrip van en kennis over algemene thema's in verband met mondgezondheid te bevorderen. Het is niet bedoeld als vervanging voor professioneel advies, diagnose of behandeling. Vraag altijd advies aan uw tandarts of een andere gekwalificeerde zorgverlener als u vragen hebt over een medische aandoening of behandeling.