Hoe kies je de beste tandenbleekset?
Badge field

Hoe kies je de beste tandenbleekset?

Published date field

Als je de eerste stap zet in de wereld van de tandenbleeksets, ben je hier aan het juiste adres. Als experts in alles wat met mondhygiëne en het bleken van tanden te maken heeft, hebben we een goede gids samengesteld om je te helpen de beste tandenbleekset voor jouw specifieke behoeften te kiezen. Lees verder en ontdek de antwoorden op je vragen over tandenbleeksets.

Waarop je moet letten bij het kiezen van de beste tandenbleekset

Het kiezen van de beste tandenbleekset voor thuis kan een hele opgave zijn. Met zoveel opties op de markt kan het moeilijk zijn om het beste systeem voor tanden bleken te kiezen. Hier zijn een paar dingen om te overwegen bij het maken van je keuze:

 1. Soort set: Tandenbleeksets zijn er in verschillende vormen. Het kan gaan om witmakende pennen, gels, strips, met en zonder bleekbakjes en ledlampjes. Onze Max White Ultimate LED Whitening Kit maakt gebruik van een combinatie van een sneldrogend witmakend serum en een ledlampje dat een specifieke golflengte van licht in het indigo bereik uitzendt. Dit zorgt voor een betere energieabsorptie dan de meeste gewone ledlampjes met blauw licht en versterkt de witmakende effecten. Kies een set die het beste bij je past.
 2. Professionele behandeling of vrij verkrijgbare bleeksets: Tandenbleeksets die je online of in de winkel kunt kopen, bevatten een lager peroxidegehalte dan die je bij de tandarts kunt krijgen. Dit betekent echter niet dat je geen goede resultaten zult behalen. Sommige vrij verkrijgbare tandenbleeksets zijn heel gemakkelijk te gebruiken en het is klinisch bewezen dat ze veilig en effectief tanden bleken. Ze zijn ook voordeliger dan een professionele bleekset van je tandarts.
 3. Prijs: Met zoveel opties om uit te kiezen, is er zeker een tandenbleekset in jouw prijsklasse. Duurdere varianten hebben geavanceerde functies, maar een goedkopere optie kan ook goed voor jou werken. Je moet de prijs-kwaliteitverhouding afwegen en daarbij denken aan de resultaten die je wil behalen, de tijd die het kost om te bleken en de gebruiksvriendelijkheid van de set. Als een volledige set voor het bleken van je tanden niet in je budget past, kun je misschien aparte tandenbleekproducten proberen, zoals whitening tandpasta, tandenbleekstrips of onze Max White Overnight Whitening Pen, die je aanbrengt voordat je naar bed gaat en die je tanden bleekt terwijl je slaapt.
 4. Gebruiksgemak: Voordat je je keuze maakt, moet je nagaan hoe gemakkelijk de tandenbleekset te gebruiken is. Sommige vergen behoorlijk wat tijd, die je misschien niet hebt, terwijl andere, zoals onze Colgate Max White Ultimate LED Whitening Kit, super eenvoudig te gebruiken zijn (slechts twee keer per dag 10 minuten). Je kunt gewoon je dagelijkse bezigheden doen terwijl je je tanden bleekt. Sommige sets bevatten gels die je op een bitje aanbrengt, wat sommige mensen een beetje vies vinden.
 5. Veiligheid: Een heel belangrijk punt! Het beste tandenbleekmiddel is een product dat veilig is. Controleer of de tandenbleekset veilig is voor je glazuur, zodat het geen mogelijke schade veroorzaakt. Let op claims van regelgevende instanties, bijvoorbeeld of een tandenbleekset klinisch bewezen veilig is. Als je nog steeds twijfelt, overleg dan met je tandarts.
 6. Resultaten: Dit is waarschijnlijk een van de moeilijkste, omdat de individuele bleekresultaten per persoon verschillen. Je kunt echter van tevoren zoeken naar recensies, voor-en-na-foto’s en ook sterke claims. Van onze Colgate Max White Ultimate LED Whitening Kit is bewezen dat het tot 20 jaar vlekken veroorzaakt door eten en drinken ongedaan maakt als je deze 2 weken lang, twee keer per dag voor 10 minuten gebruikt.
 7. Merk: Als je twijfelt, kies dan voor een gerenommeerd merk dat je vertrouwt en dat al lang op de markt is. Zo kun je er zeker van zijn dat hun producten grondig zijn getest en aan alle veiligheidsvoorschriften voldoen.

Effectiviteit van tandenbleeksets: wat kun je verwachten

Het spreekt voor zich, maar van een tandenbleekset mag je zeker wittere tanden verwachten. Het precieze resultaat verschilt van persoon tot persoon en is ook afhankelijk van de specifieke tandenbleekset die je gebruikt.

Als je je tandenbleekset voor thuis van een tandarts hebt gekregen, kan deze je een goed idee geven van de uiteindelijke kleur van je tanden. Als je er een online of in een winkel koopt, bekijk dan voor-en-na-foto’s, die je een idee kunnen geven, hoewel dit nooit exact zal zijn omdat ieders gebit anders is.

Het is een goed idee om een foto van je tanden te maken, bij goede belichting, voordat je de tandenbleekset gaat gebruiken, en vervolgens foto’s te maken om te vergelijken. Het is belangrijk dat je de instructies van de fabrikant volgt voor een optimaal bleekresultaat. Als je dit niet doet, zie je misschien minder verbetering dan je zou willen.

Tandenbleeksets: budget- vs. duurdere opties

De prijs is voor veel mensen een belangrijke factor bij het kiezen van de beste tandenbleekset voor thuis. Maak je geen zorgen, je zou de juiste set voor jouw budget moeten kunnen vinden.

De duurdere bleeksets bieden weliswaar meer geavanceerde functies, maar dat betekent niet dat je geen goede resultaten kunt behalen met een budgetvriendelijkere keuze. Als je een volledige tandenbleekset te duur vindt - vooral een die je rechtstreeks van een tandarts krijgt - kun je ‘klein beginnen’ door de beste tandenbleekproducten voor jou te kiezen.

Je kunt een goede whitening tandpasta proberen, zoals onze Max White Ultimate of Max White Ultra tandpasta die, in tegenstelling tot gewone whitening tandpasta die alleen oppervlakkige vlekken verwijdert, veilig doordringt tot voorbij het glazuur om diepliggende vlekken ongedaan te maken. Je kunt ook een tandenbleekgel proberen of een sneldrogend serum zoals onze Max White Overnight Whitening Pen, die je tanden bleekt terwijl je slaapt.

Tandenbleekset voor thuis vs. professionele behandelingen

Veel tandenbleeksets voor thuis worden over het algemeen als veilig beschouwd, vooral als ze klinische tests hebben ondergaan en niet meer dan het wettelijke maximum aan peroxide (0,1%) bevatten. Ze kunnen kosteneffectief en handig in gebruik zijn en bij sommige zul je zelfs binnen een paar weken resultaat merken. Onze Colgate Max White Ultimate LED Whitening Kit maakt 20 jaar verkleuring veroorzaakt door eten en drinken ongedaan als je de kit 2 weken lang, twee keer per dag 10 minuten gebruikt.

Na een grondige controle kan je tandarts je een van de volgende drie bleekbehandelingen aanbieden:

 1. Thuis bleken: Je tandarts maakt een afdruk van je mond om bleekbakjes te laten maken. Je komt later terug om je bakjes en tandenbleekgel op te halen, die een hoger peroxidegehalte bevat dan wat je in de vrij verkrijgbare tandenbleeksets vindt. Meestal breng je de gel aan in het bakje en draag je het een bepaalde tijd per dag (ongeveer 1 uur), of ‘s nachts.
 2. In de praktijk en thuis bleken: Dit omvat een combinatie van bleken in de praktijk van je tandarts en het meenemen van bleekbakjes en gel om thuis te gebruiken.
 3. In de praktijk: Dit is meestal de duurste van alle professionele opties en omvat de volledige bleekprocedure in de praktijk van de tandarts. De procedure duurt meestal 1 tot 2 uur en je ziet onmiddellijk resultaat. Je kunt een thuisbleekset mee naar huis krijgen om je resultaten van tijd tot tijd bij te werken.

Mogelijke risico’s en bijwerkingen van het gebruik van tandenbleeksets

Tandenbleeksets worden over het algemeen als veilig beschouwd, maar zoals bij de meeste behandelingen kunnen er potentiële risico’s zijn.

 • Zorg ervoor dat de tandenbleekset die je online koopt niet meer dan 0,1% peroxide bevat. Producten die meer dan dit percentage bevatten mogen niet in de winkel worden verkocht en mogen niet thuis worden gebruikt zonder toezicht van een tandarts of toepassing in de praktijk.
 • Tandenbleekgels in een tandenbleekset mogen niet in contact komen met je tandvlees, anders kan het tandvlees geïrriteerd raken. Sommige mensen ervaren dat de gels uit het bleekbakje kunnen lopen en in contact kunnen komen met hun tandvlees.
 • Kies altijd een tandenbleekset die veilig is voor het glazuur.

De resultaten van je tandenbleekset behouden

Als je eenmaal de resultaten van je tandenbleekset hebt gezien, zul je het resultaat willen behouden. Je kunt dit op verschillende manieren doen:

 • Gebruik een dagelijkse whitening tandpasta die veilig is voor je glazuur, zoals onze Max White Ultimate of Max White Ultra tandpasta.
 • Spoel dagelijks met een witmakend mondwater zoals ons Max White mondwater.
 • Versterk je bleekresultaat met een whitening gel of serum zoals onze Max White Overnight Whitening Pen, die veilig je tanden bleekt terwijl je slaapt.

Probeer eten en drinken die vlekken op je tanden kunnen veroorzaken te beperken of te vermijden. Lees ons artikel met enkele tips en trucs hier.

Dit artikel is bedoeld om begrip van en kennis over algemene thema's in verband met mondgezondheid te bevorderen. Het is niet bedoeld als vervanging voor professioneel advies, diagnose of behandeling. Vraag altijd advies aan uw tandarts of een andere gekwalificeerde zorgverlener als u vragen hebt over een medische aandoening of behandeling.