Badge field

Fleswater en fluoride

Published date field

Als u voornamelijk water uit een fles drinkt, krijgt u mogelijk niet voldoende fluoride binnen. In het grootste gedeelte van de Verenigde Staten wordt er fluoride aan de watervoorziening toegevoegd, om tandbederf te voorkomen. Fleswater daarentegen bevat over het algemeen geen optimaal fluoridegehalte (0,7-1,2 deel per miljoen).

Of u voldoende fluoride binnenkrijgt, wordt door een aantal verschillende factoren bepaald, waaronder:

  • Het fluoridegehalte in uw fleswater. Dit kan per merk behoorlijk verschillen. Als het fluoridegehalte niet op het label staat, neem dan contact op met het bedrijf om dit na te vragen.
  • De hoeveelheid fleswater die u overdag drinkt.
  • Of u het fleswater alleen gebruikt om te drinken, of ook om mee te koken, of u er soep mee maakt, ranja, en ander dranken.
  • Of u op school, op uw werk of ergens anders ook gefluorideerd water drinkt.

Als u voornamelijk fleswater drinkt, kunt u het beste met uw tandarts bespreken of u extra fluoridebehandelingen nodig hebt. Dat is vooral nodig als u kinderen hebt. Uw tandarts adviseert mogelijk fluoridedruppels of -tabletten als hij of zij van mening is dat uw kind niet voldoende fluoride binnenkrijgt.

Dit artikel is bedoeld om begrip van en kennis over algemene thema's in verband met mondgezondheid te bevorderen. Het is niet bedoeld als vervanging voor professioneel advies, diagnose of behandeling. Vraag altijd advies aan uw tandarts of een andere gekwalificeerde zorgverlener als u vragen hebt over een medische aandoening of behandeling.